На озброєння армії передали перші 100 серійних ракет «Вільха»

14:20, 12.11.2019

країнська армія отримала першу партію серійних ракет "Вільха", постачання яких також планується на 2020 рік.

 

Про це повідомив представник Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України полковник Владислав Шостак, передає інформаційне агентство Міноборони "Армія Інформ".

 

"Цього року до українського війська почали надходити перші серійні ракети "Вільха" і до січня 2020 року очікуються подальші постачання. Також для потреб важкої артилерії у вітчизняного виробника закуплено 152-мм снаряди під наявні запаси порохів", - повідомив Шостак.

 

За словами військового, "Укроборонпром" найближчим часом має організувати серійне виробництво модернізованої реактивної системи залпового вогню "Верба", яка пройшла всі необхідні випробування і взята на озброєння.

 

 

Також у повідомленні йдеться про те, що очікуване у цьому році завершення розробки 155-мм установки "Богдана" може не здійснитися через несвоєчасне постачання боєприпасів турецьким підрядником, випробування гармати поки ще не відбулося.

 

У перспективі для потреб артилерії в Україні вироблятимуть порохи, гільзи, капсуль та підривник. "Укроборонпром" активно працює над впровадженням цього виробництва.

 

Як повідомляла УМ, раніше, на Одещині пройшли випробування модернізованих ракетних комплексів "Вільха-М".

 

22 грудня 2017 року відбулися перші пуски ракет на полігоні в Одеській області в рамках випробувань ракетного комплексу «Вільха».