У Києві на дифтерію захворів 9-річний хлопчик

08:53, 25.10.2019

(фото з відкритих джерел)

У Києві підтверджено випадок захворювання на дифтерію в 9-річного школяра.
 
 
"Дитина не щеплена від хвороби через відмову батьків. Наразі хвору дитину госпіталізовано. Діагноз дифтерія встановлено 24 жовтня на підставі бактеріологічних даних. Для введення сироватки немає показів", - йдеться в дописі.
 
Зазначається, що хворий мав контакт із 45-ма людьми, з них 36 дітей, огляд яких заплановано на 25 жовтня. За місцем проживання та навчання організовується дезінфекція.
 
За даними "Фактів" випадок стався у ліцеї Києва № 303, що на Позняках.
 
Центр громадського здоров'я України нагадав, що країна забезпечена дозами вакцини від дифтерії в достатній кількості в усіх регіонах. Для дорослих передбачено ревакцинацію кожні 10 років з 16-річного віку.
 
Діти та дорослі для захисту від захворювання мають щепитися відповідно до чинного календаря щеплень. Вакцина є безкоштовною, а щепитися можна у свого сімейного лікаря.
 
Нагадаємо, в Ужгороді зафіксували спалах дифтерії серед студентів-іноземців. 15 людей перебувають в обласній інфекційній лікарні. 23 жовтня для чотирьох інфікованих використали усі наявні в області 8 доз протидифтерійної сироватки та очікують поповнення сироватки в області від МОЗу.
 
Зі свого боку, в Ужгородському нацуніверситеті, студентами якого були інфіковані дифтерією, на трьох факультетах оголосили 10-денний карантин.
 
Місто отримало додаткові 8 тисяч доз вакцини проти дифтерії.