Окупанти засудили на 15 років полоненого журналіста Асєєва

12:54, 22.10.2019

Українського журналіста та блогера Станіслава Асєєва окупанти засудили до 15 років в’язниці за рішенням так званого "Верховного суду"  так званої "Донецької народної республіки".

 

Про це повідомляє Громадське з посиланням на інформаційні ресурси окупаційної влади окремих районів Донецької області

 

За версією бойовиків, Асєєв з березня 2015 року по травень 2017 го вів візуальну розвідку місць дислокації підрозділів «Народної міліції «ДНР» і передавав дані представникам Служби безпеки України. Також у матеріалах справи стверджують, що блогер вербував у соцмережах проукраїнськи налаштованих користувачів для збору і передачі відомостей військового й іншого характеру.

 

Так званий «суд» визнав Асєєва визнаним винним за статтями «Організація екстремістського співтовариства», «Шпигунство і підбурювання до шпигунства», «Публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності», «Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності». Асєєв відбуватиме в колонії суворого режиму.

 

Нагадаємо. журналіст Станіслав Асєєв, який писав під псевдонімом Станіслав Васін, зник на початку червня 2017 року на окупованій території. Пізніше стало відомо, що його взяли в полон бойовики, звинувативши у шпигунстві на українську армію.

 

17 серпня 2018 року телеканал "Россия-24" показав програму, в якій полонений журналіст Асєєв нібито підтверджує, що працював на українську розвідку. Тоді бойовики вперше показали Асєєва з моменту затримання.

 

Місія США при ОБСЄ закликала Росію посприяти звільненню журналіста Станіслава Асєєва