Пашинський вимагає від Портнова гроші «за своє місцезнаходження»

20:02, 05.10.2019

Колишній народний депутат Сергій Пашинський, якому напередодні ДБР оголосило про підозру, запевняє, що не має наміру тікати від правосуддя.
 
Про це Пашинський написав на своїй сторінці у Facebook, коментуючи допис у соцмережах екс-заступника глави Адміністрації Януковича Андрія Портнова, який пообіцяв значну грошову винагороду за інформацію про спробу Пашинського виїхати з Києва до моменту обрання йому запобіжного заходу.
 
"Портнов за моє місцезнаходження обіцяє велику грошову винагороду. В даний момент знаходжуся в офісі на вулиці Липській. Не втік в 2010-му, не втік в 2013-му та 2014-му. І зараз втікати не збираюся", - написав Пашинський.
 
Водночас він закликав Портнова переказати "ці гроші у фонди реабілітації українських воїнів" і виклав під постом таку світлину:
 

"Чекаю фото підтвердження переказу", - додав колишній депутат.
 
Нагадаємо, 4 жовтня слідчі ДБР повідомили про підозру Пашинському в заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження.
 

Як відомо, 31 грудня 2016 року на трасі під Києвом сталася сутичка, в результаті якої депутат Сергій Пашинський прострелив ногу В’ячеславу Хімікусу.

 

Пашинський наголошує на самозахисті, до якого він, за його словами, вимушений був вдатися. Поранений же стверджує, що зброю депутат застосував зненацька й невиправдано.

 

Генпрокуратура закрила кримінальне провадження щодо стрілянини з участю Сергія Пашинського через відсутність складу правопорушення в діях депутата, Хімікуса та ще однієї особи.