Польща бойкотує ПАРЄ на підтримку України

14:32, 01.10.2019

СЕСІЙНА ЗАЛА ПАРЄ. ІЛЮСТРАТИВНЕ ФОТО

Польща приєдналася до часткового бойкоту декількома національними делегаціями деяких офіційних заходів під час осінньої сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.

 

Про це  у кулуарах ПАРЄ заявив голова польської делегації Александр Поцей, передає “Укрінформ”.

 

“Я і моя делегація не братимемо участі в урочистостях з нагоди 70-ї річниці Ради Європи”, – сказав польський парламентарій.

 

У вівторок у Страсбурзькій опері пройде церемонія відзначення 70-річчя створення Ради Європи. Урочистості відбудуться на найвищому національному і міжнародному рівні за участі президента Франції Еммануеля Макрона. На церемонію запрошені близько 1200 високих гостей.

 

30 вересня – 4 жовтня у Страсбурзі проходить осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи.

 

Як повідомляла УМ, 26 червня Парламентська асамблея Ради Європи погодилася повернути Росію без санкцій, незважаючи на порушення принципів РЄ.

 
 
 
Представники 7 держав-членів Ради Європи в ПАРЄ оголосили про спільні дії в знак протесту проти безумовного повернення росіян.

 

23 вересня українська делегація офіційно відмовилася від участі в осінній сесії ПАРЄ.

 

30 вересня президентка Парламентської асамблеї Ради Європи Ліліан Моріс Паск’є висловила жаль з приводу відсутності на осінній сесії постійної делегації парламенту України.

 

Напередодні делегації Латвії, Литви, Естонії та Грузії на підтримку України відмовилися від участі у деяких офіційних заходах осінньої сесії ПАРЄ.