У Кабулі внаслідок вибуху на весіллі загинули щонайменше 63 людини

12:59, 18.08.2019

В одному з готелів на заході Кабула стався вибух, в результаті якого загинули 63 людини і понад 180 отримали поранення.

 

Смертник привів у дію вибуховий пристрій під час весільної церемонії. Вибух стався близько 22:40 за місцевим часом в районі афганської столиці, в якому в основному проживають мусульмани-шиїти, пише BBC.

 

МВС Афганістану підтвердило кількість загиблих через кілька годин після вибуху. Фотографії у соціальних мережах демонструють тіла, розкидані по весільному залу серед перевернутих стільців та столів.

 

Афганські весілля часто збирають сотні гостей, вони проводяться у великих залах, де чоловіки зазвичай знаходяться окремо від жінок та дітей.

 

Один з гостей Мохаммад Фархаг сказав, що був у жіночій частині, коли почув сильний вибух в чоловічій зоні. "Все вибігли на вулицю, волаючи і плачучи", - сказав він AFP.

 

"Протягом приблизно 20 хвилин зал був повний диму. Майже всі, хто був у секції для чоловіків, загинули, або були поранені. Тепер, через дві години після вибуху, вони все ще виносять тіла із зали", - розповів він.

 

                                                               Взуття жертв вибуху

 

Рух "Талібан" заперечує свою причетність до вибуху. Жодне інше угруповання не взяло на себе відповідальність за нього. Представник талібів заявив, що група рішуче засуджує напад.

 

Бойовики-суніти, зокрема, таліби і члени "Ісламської держави", неодноразово вбивали шиїтів-хазарейців, що становлять меншість в Афганістані та Пакистані.

 

Вибух стався лише через 10 днів після того, як потужний вибуховий пристрій вибухнув біля поліцейського відділку в Кабулі. Тоді загинули 14 людей, приблизно 150 отримали поранення.

 

За даними МВС Афганістану, вибухнув автомобіль з вибухівкою. Тоді відповідальність за вибух взяв на себе рух "Талібан".