Матіос: 300 тисяч закарпатців отримали угорський паспорт

18:28, 02.08.2019

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що, за даними підконтрольного йому органу, до 300 000 жителів Закарпаття мають угорське громадянство.


Про це повідомляє Радіо НВ.

 

«Відносно угорців в Закарпатті - ці цифри обраховуються до 10% населення Закарпаття. Порахуйте, скільки це є - більше 1,2 мільйона проживають на території Закарпаття, от більше 120 тисяч, а за опрацьованими нами даними — до 300 тисяч громадян України отримали угорські паспорти» , — заявив Матіос.

 

Дані, як додав глава військової прокуратури, збираються для ідентифікації українців, що мають доступ до державної таємниці або знаходяться на офіційних постах, і, в разі вчинення ними злочинів, проведення подальших процесуальних дій з урахуванням отриманої інформації.

 

Також він заявив, що на даний момент значна частина жителів Донецької і Луганської областей, які отримали російські паспорти, ідентифікована.

 

Документи Російської Федерації вже отримали понад 13 тисяч осіб.

 

«У нас є повна картина, нами зараз — в процесі слідства — встановлюються всі, хто отримав таке громадянство, як в частині Донецької і Луганської областей — це великі цифри. <...> На даний момент ми фактично володіємо ситуацією по більше 13 тисячах осіб — значна частина їх ідентифікована, вони перетинають лінію розмежування», — повідомив Матіос.

 

Головний військовий прокурор додав, що слідчі діють в законний спосіб, а деякі люди, які звернулися за отриманням російського паспорта, вже допитані під час перетину ними КПВВ на Донбасі.