Трамп може включитися в переговори щодо Донбасу

15:58, 02.08.2019

Спеціальний представник Сполучених Штатів Америки по Україні Курт Волкер прокоментував залучення президента США Дональда Трампа до переговорів у "нормандському форматі". Про це він повідомив в інтерв'ю виданню Тиждень, пише Кореспондент


За словами Волкера, США готові підтримати розширення формату переговорів, проте важливо розуміти, що Росія налаштована на припинення конфлікту.

 

"Проблема, знову ж, у діях і політиці Росії. Якщо будуть ознаки того, що вона налаштована серйозно і готова реально припинити конфлікт, я впевнений, для президента Трампа це дуже важливо. Формат має менше значення, ніж наповнення. Але якби зустріч була корисною, ми, безумовно, розглянули б такий варіант. І якби був створений новий формат, де були б залучені США і хтось ще, наприклад, Великобританія, Франція, Німеччина, ми теж готові підтримати такі зустрічі", - заявив він.



Спецпредставник США при цьому не впевнений, що підтримувати залучення Трампа до переговорів вдалося б тривалий час.



"Не знаю, чи вдалося б нам тривалий час підтримувати високий ступінь залучення президента або держсекретаря, як це відбувається в рамках "нормандської четвірки". Але, безумовно, ми хочемо підтримувати зусилля будь-якими способами, щоб просунутися в переговорах і досягти миру", - сказав Волкер.



Раніше Волкер допустив візит Трампа в Україну. Курт Волкер не виключає можливість візиту Трампа в Україну, однак підготовка таких візитів вимагає значного часу.

 

Як повідомляла УМ, у Мінську домовилися активізувати пошук зниклих на Донбасі