У Білій Церкві правоохоронці одночасно проводять 50 обшуків

10:41, 27.07.2019

(Фото: прес-служба МВС)

У Білій Церкві правоохоронці одночасно проводять 50 обшуків, здійснюючи затримання членів злочинної організації.

 

Про це 27 липня повідомив керівник управління Нацполіції Київської області Андрій Небитов.



"До уваги жителів Білої Церкви! Поліція Київської області проводить затримання членів злочинної організації. У місті одночасно проводять 50 обшуків. Працюють спецпризначенці, кримінальна поліція і слідчі", - йдеться в повідомленні.



Деталі правоохоронці пообіцяли озвучити пізніше. У поліції попросили з розумінням поставитися до обмежувальних заходів.

 

 

Пізніше поліцейські встановили, що на території Білої Церкви діяли три злочинні угруповання, які займалися тиском на бізнес шляхом вимагання та побиття людей.

 

"Під час обшуків у Білій Церкві вже затримали близько десятьох людей. У місті існувало щонайменше три злочинних угруповання. З підприємців вимагали гроші, били їх, знищували їхнє майно. Зараз обшуки тривають, після закінчення кількість затриманих може змінитися", - заявив речник поліції Київської області Микола Жукович.

 

Відкрито кримінальні провадження за ст. 189 (вимагання) і ст. 255 (створення злочинної організації) Кримінального кодексу України, згідно з якими і проводяться заходи щодо затримання, знешкодження та ліквідації цих злочинних угруповань.

 

Як повідомляла УМ, в Одесі затримали молдованина, якого підозрюють в організації вбивства ексмера Тирасполя  Андрія Безбабченка.