КСУ визнав указ про розпуск Ради конституційним

16:06, 20.06.2019

Конституційний Суд України визнав конституційним указ президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради.

 

Відповідне рішення було ухвалене під час закритого засідання Великої палати КСУ у четвер.

 

"Конституційний суд України визнав конституційним указ президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної ради і дострокових парламентських виборах. За таке рішення проголосували 11 суддів КС, "проти" – 5. Таким чином, дострокові парламентські вибори відбудуться 21 липня 2019 року", – написав у своєму каналі в Telegram депутат Верховної Ради Мустафа Найєм.

 

У президента Володимира Зеленського назвали перемогою рішення Конституційного суду, яким визнано конституційним указ президента про розпуск Верховної Ради.

 

"Перемога: указ Зеленського про розпуск Ради визнали конституційним. Суд прийняв важливе рішення. Вибори парламенту відбудуться 21 липня", - йдеться в заяві, оприлюдненій Telegram-каналом "Команда Зеленського".

 

Як повідомляла УМ, Президент України Володимир Зеленський 20 травня під час інавгураційної промови оголосив про розпуск Верховної Ради 8-го скликання. 21 травня він підписав указ "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради 8-го скликання та призначення позачергових виборів". Позачергові парламентські вибори, згідно з указом президента, призначені на 21 липня цього року.

Пізніше до Конституційного Суду України надійшло подання 62 народних депутатів щодо конституційності указу Президента України Володимира Зеленського про розпуск парламенту. 

 

У Центральній виборчій комісії очікували, що Конституційний суд України якнайшвидше ухвалить рішення щодо подання про конституційність указу Президента України Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради до завершення поточного виборчого процесу.