На Світлодарській дузі військові звільнили село Розсадки у «сірій зоні»

09:07, 25.11.2018

Попри ворожий обстріл та смертельну небезпеку, бійці ССО підняли український прапор в щойно звільненому населеному пункті Розсадки. (скріншот відео)

Сили спеціальних операцій під прикриттям підрозділів 72-ї бригади та у взаємодії з саперами провели перевірку та зачистку населеного пункту Розсадки Донецької області на Світлодарській дузі.

Про це повідомили у прес-службі Операції об'єднаних сил.

"На виконання рішення командувача об'єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва, Сили спеціальних операцій під прикриттям підрозділів 72-ї бригади і у взаємодії з саперами провели перевірку і зачистку населеного пункту Розсадки, що знаходиться на Світлодарській дузі", - йдеться в повідомленні на сторінці штабу в Фейсбук у суботу ввечері.

Незважаючи на ворожий обстріл і смертельну небезпеку, бійці ССО під самим носом бойовиків підняли український прапор.



"Спецназівці готувалися до проведення операції більше місяця. Саме місяць тому, розвідка виявила в селищі окупантів", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що в період кривавих боїв за Дебальцеве, поруч з Розсадками проходив один з маршрутів, по якому захисникам України підвозили провізію, медикаменти і боєприпаси.

"Розсадки були під нашим вогневим контролем, хоча і знаходилися в "сірій зоні". Останнім часом, знахабнілі бойовики проклали в селище "дорогу життя" і вели з села обстріли, а за день до зачистки використовували поблизу Розсадок протитанкові керовані ракети (ПТКР). Щоб виключити дії окупантів і виключити перебування там бойовиків, селище зачистили саме бійці ССО. Вони, підготовлені і досвідчені, не раз довели, що є елітою українського війська, за будь-яких обставин, дадуть відсіч як російським окупантам, так і їх найманцям", - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, українські військові звільнили село поблизу Волновахи.