Україна готує санкції проти Росії за псевдовибори на Донбасі

13:38, 15.11.2018

"Вільні" псевдовибори на Донбасі

Україна введе санкції проти осіб, пречетних до проведення псевдовиборів ватажків окупаційних адміністрацій на Донбасі, та українських компаній, які співпрацюють з російськими виробниками зброї.

Як повідомляє УНІАН, про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час візиту до Київського бронетанкового заводу.

“Зараз готується новий пакет санкцій Радою безпеки і оборони, готують пропозиції Кабінет міністрів, Служба безпеки. Верховна Рада внесла свої пропозиції. І я переконаний, що це буде потужний пакет різнопланових санкцій, в тому числі і проти тих, хто був керівником, натхненником і організатором проведення фейкових так званих “виборів” на окупованій території, і проти широкого спектру українських підприємств, які співпрацюють з оборонним комплексом та посилюють сферу безпеки і оборони Російської Федерації”, - заявив він.

Олександр Турчинов не виключає, що у цьому списку будуть і представники окремих європейських країн, які “з провокаційних міркувань робили вигляд, що вони спостерігають за фейковими антизаконними виборами на окупованій території”.

Разом з тим, секретар РНБО підкреслив, що для України протидія російській агресії — не тільки на полі бою.

“Це — і, безумовно, технологія санкцій, технологія обмеження будь-якої підтримки російської промисловості, не тільки оборонної промисловості”, - сказав Олександр Турчинов.

Нагадаємо, псевдовибори на окупованій частині Донбасу відбулися 11 листопада.