До Києва приїде 55 тисяч іноземних фанів на фінал Ліги чемпіонів

17:56, 25.05.2018

Наразі до Києва прибуло більше тисячі фанатів.

Не менше 55 тисяч іноземних уболівальників прибуде на фінальний матч Ліги чемпіонів у Києві, який відбудеться 26 травня.  

 

Про це сказав начальник столичної поліції Андрій Крищенко під час брифінгу у п’ятницю.

 

Пан Крищенко розповів, що ще не всі охочі вболівальники прибули до Києва, адже станом на 24 травня прибуло трохи більше тисячі.

 

Він сказав, що основна маса іноземців прибуде 25 травня у другій половині дня, і всі вболівальники, яких будуть привозити клуби, що роздавали білети, прилетять чартерними рейсами в Бориспіль 26 числа зранку.

 

"Ми спілкувалися з іноземними представниками команд - по 17 тисяч білетів команди отримали, близько 20 тисяч отримали спонсори. Іноземних уболівальників ми очікуємо не менше 53-55 тисяч осіб, хоча розуміємо, що на стадіоні буде значно більше осіб, але іноземних вболівальників буде десь 55 тисяч", - пояснив Крищенко.

 

За його словами, 25 травня у столичній поліції відбудеться спільна нарада з іноземними поліцейськими щодо фанатів. Прибуде по 6 офіцерів з Іспанії і з Великої Британії.

 

"Особливо небезпечні фанати... скажімо так, є практика і в Англії, і в Іспанії, вони не виїдуть взагалі з держави, білетів в них не буде, і така інформація є і в нас. Але якщо іноземні вболівальники будуть скоювати правопорушення, діяти буде виключно поліція України за законами України", - додав керівник поліції Києва.

 

Фінальний матч Ліги чемпіонів УЄФА між англійським "Ліверпулем" та іспанським "Реалом" пройде на стадіоні Національного спортивного комплексу "Олімпійський" в Києві 26 травня. Команди вже прибули в Україну.

 

Громадський порядок у Києві охоронятимуть близько 12 тисяч правоохоронців.  

 

Зазначимо, 24 травня у Києві трапилася бійка в кафе на вулиці Великій Васильківській: на фанів "Ліверпуля" напала група в масках. В результаті конфлікту двоє іноземців отримали тілесні ушкодження, однак від написання заяв категорично відмовилися. Також двох осіб доставили до Голосіївського управління поліції. Згодом київська поліція кваліфікувала подію як хуліганство.