В Баку звільнили підозрюваного в побитті Найєма

17:35, 08.05.2018

Магомед-Амін Саітов намагається уникнути покарання. (Фото МВС України)

Суд в Азербайджані відпустив Магомеда-Аміна Саітова, підозрюваного у побитті народного депутата Мустафи Найєма, під особисте зобов’язання.

 

Про це повідомила журналістам речник генпрокурора Лариса Сарган у вівторок.

 

"Суд в Азербайджані обрав для Саітова особисте зобов’язання, тому його відпустили", - пояснила Сарган і наголосила, що тепер він має з’являтися на вимогу до правоохоронних органів.

 

Нагадаємо, Саітова затримали в Баку, 5 травня йому обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

 

Пані Сарган пояснила, що українська сторона готує матеріали для екстрадиції в Україну підозрюваного у побитті нардепа.

 

На питання, як довго будуть готуватися відповідні документи і коли їх мають надіслати в Баку, прес-секретар відповіла: "Сьогодні-завтра, можливо їх підготували і надіслали ще вчора".

 

Сам депутат Мустафа Найєм у Facebook написав, що у будь-якому випадку залишається питання, чому азербайджанський суд відпустив підозрюваного, враховуючи висунуті йому звинувачення.

 

Найєм також повідомив, що низка прокурорів Шевченківського району є близькими друзями підозрюваного: «Один є родичем їх партнера по бізнесу, а другий - уже після того, як отримав на руки нашу справу, - зустрічався з родичами втікача».

 

6 травня заступник генпрокурора України Євген Єнін повідомив, що процедура  екстрадиції Саітова з Азербайджану може тривати кілька місяців.

 

5 травня міністр МВС Арсен Аваков заявив, що Магомеда-Аміна Саітова, підозрюваного у побитті Мустафи Найєма, було затримано в Азербайджані, розпочато екстрадиційні процедури.

 

30 квітня у центрі Києва депутат Мустафа Найєм отримав тілесні ушкодження та потрапив до лікарні зі зламаною щелепою і струсом мозку. До побиття Найєма причетні четверо молодиків. Поліція затримала трьох осіб за підозрою в хуліганстві, а четвертого, який утік до Баку (Азербайджан), розшукують за підозрою в умисному тілесному пошкодження середньої тяжкості.

 

Для Магомеда-Салиха Арбуевіча Саїтова  Шевченківській райсуд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, для Ахмеда Абубакаровича Саітова та Умолта Руслановича Темербулатова – нічний домашній арешт до 30 червня.

 

Магомед-Амін Саітов є одним із засновників промоутерської компанії "Бум-бокс Промоушнс", а також засновником ТОВ "Релакс-Компані". У 2015 році він значився заступником голови правління Міжнародної громадської організації "Інтернаціональний союз".