У Єревані затримали лідера протестного руху Пашиняна

12:36, 22.04.2018

Поліція Єревану застосувала сльозогінний газ проти демонстрантів на вулиці Арцаха.

Лідер протестного руху, депутат Національних зборів Вірменії Нікол Пашинян був затриманий під час мирної ходи проти прем'єрства екс-президента Сержа Саргсяна на вулиці Арцах у Єревані.

 

Про це повідомляє вірменська служба "Радіо Свобода" у неділю.

 

Зазначається, що поліція застосувала спецзасоби для стримування розгніваних силовими діями демонстрантів. Перед цим спецпризначенці не пропустили демонстрантів в адміністративний район столиці Еребуні.

 

Поліцейські почали розгін демонстрації, в даний час вони із застосуванням сили затримують учасників акції.

 

Затримано також іншого опозиційного депутата Сасуна Мікаеляна.

 

На даний момент є один постраждалий, його відвезли на машині "швидкої допомоги".

 

 

Раніше в неділю відбулася дуже коротка зустріч Саргсяна з Пашиняном, вона тривала кілька хвилин. Зустріч була організована в присутності журналістів і транслювалася в прямому ефірі.

 

Як повідомлялося, у суботу в рамках протестів проти прем’єр-міністра Сержа Саргсяна поліція Вірменії затримала 102 осіб.

 

Саргсян у суботу закликав опозиційного депутата і організатора протестів Нікола Пашиняна до діалогу. Пашинян відповів на пропозицію Саргсяна, що готовий обговорювати тільки питання його відставки.

 

Акції протесту проти Саргсяна в Єревані проходять з 13 квітня. Учасники акцій періодично проводять мітинги, ходи, перекривають вулиці, намагаються перешкодити роботі державних органів.

 

Поліція щоденно затримує десятки протестувальників, більшість з яких невдовзі відпускає.