Міноборони Росії розсекретило, скільки заробляють їхні військові

08:20, 06.02.2018

Офіційний сайт Міністерства оборони Росії зробив доступною для всіх інформацію про зарплати, посади, місце служби російських військових. Знаючи дату народження військовослужбовця та його особистий номер, будь-який користувач отримує доступ до відомостей про його грошове забезпечення, посадове положення, місце і характер служби.
 
Зазначається, що на офіційному сайті Міністерства оборони Росії є посилання на "Особистий кабінет", в якому військовослужбовці і цивільні співробітники можуть в режимі онлайн отримати розрахункові листки за будь-який період часу. Є два способи увійти в "Особистий кабінет". Перший - за допомогою реєстрації, із зазначенням логіна і пароля, які користувач формує самостійно і може змінювати.
 
Другий спосіб - вхід без реєстрації. Для цього достатньо ввести особистий номер військовослужбовця (або номер СНІОС цивільного співробітника) і дату народження.
 
За даними розрахункових листів можна дізнатися як розмір отриманих сум, так і подробиці служби. У графі "Вид нарахування" вказані не тільки розміри окладу за посадою і званням, а й численні надбавки.
 
Зокрема, за особливі умови військової служби, службу в пустельних і гірських районах, виконання завдань, пов'язаних з ризиком для життя. Також спеціальні виплати визначені для льотних екіпажів, спецпризначенців, підводників і деяких інших категорій військовослужбовців.
 
На тому ж сайті Міноборони за особистим номером можна дізнатися про житлові умови військовослужбовця, перевірити, чи включений офіцер в єдиний реєстр військовослужбовців, прийнятих на облік нужденних у житлових приміщеннях.
 
Будь-хто може також дізнатися, скільки заробляють російські льотчики в Сирії.