У Києві затримали викрадачів елітних авто (фото)

17:34, 05.02.2018

Злочинці орендували гараж для викрадених авто.

Поліція затримали трьох викрадачів елітних автомобілів у Києві в ніч на понеділок. Сталося це під час спроби заволодіти позашляховиком «Range Rover».

 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

 

"Після опівночі зловмисники підійшли до припаркованого у дворі на вулиці Механізаторів "Range Rover", розбили скло дверцят і відійшли у тінь. Через деякий час, коли впевнилися, що їхні дії не помітили, вони скористалися спеціальним пристроєм для програмування (прописування) ключів, завели машину та поїхали. Позашляховик відігнали у гараж за кілька кварталів від місця скоєння злочину. Зловмисники залишили викрадений автомобіль, пересіли у свою машину та хотіли їхати, однак їх затримали працівники карного розшуку", - йдеться у повідомленні.

 

Правоохоронці встановили власницю "Range Rover" та зателефонували їй. Жінка була переконана, що її автомобіль перебуває там, де вона його припаркувала. А вже згодом киянка написала заяву про викрадення транспортного засобу.

 

 

"Слідчо-оперативна група Солом’янського управління поліції задокументувала правопорушення. Трьох громадян іншої держави, 1971, 1979 та 1983 років народження, затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Найстаршого із них у 2016 році вже затримували столичні оперативники у групі викрадачів елітних автомобілів. За рішенням суду він відбув покарання у вигляді одного року тюремного ув’язнення. Два його спільники із тимчасовими посвідками на проживання перетнули кордон України у квітні цього року", - розповів начальник Головного управління Нацполіції у місті Києві Андрій Крищенко.

 

 

Зазначається, що над встановленням учасників цієї групи та викриттям їх злочинної діяльності працівники карного розшуку столиці працювали кілька місяців.

 

Кримінальне провадження розпочате за ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

 

Встановлено, що гараж іноземці орендували без офіційних документів за 1500 гривень у місяць.

 

Затримані обгрунтовано підозрюються у скоєнні ще трьох викрадень елітних транспортних засобів у Києві: двох автомобілів "Toyota" та "Infiniti". Тривають слідчі дії.