Трьох суддів із Донеччини хочуть засудити на 15 років за зраду та перехід на сторону терористів

10:51, 02.02.2018

Юлія Безрученко, Дмитро Єрьомін та Лілія Резникова перейшли на бік терористів у 2015 році

Двоє суддів Апеляційного суду Донецької області Юлія Безрученко та Лілія Резникова, а також суддя із Макіївки Дмитро Єрьомін звинувачують в участі у терористичній організації, адже вони у 2015 році перейшли на службу в "ДНР".

Про завершення досудового розслідування прокуратури Донеччини повідомляє видання 62.ua.

"Встановлено, що двоє суддів Апеляційного суду Донецької області Безрученко Ю.О. і Резнікова Л.В., а також суддя Центрально-Міського районного суду м. Макіївки Донецької області Єрьомін Д.О. в січні 2015 року, будучи громадянами України і чинними суддями, маючи вищу юридичну освіту, розуміючи протиправний характер своїх дій, зайняли посади суддів в незаконно утвореному псевдо-органі - Верховному суді терористичної організації "ДНР" і стали виконувати свої посадові обов'язки", - ідеться в повідомленні.

Суддей звинувачують за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України - участь у терористичній організації.

Нагадаємо, у листопаді 2015 року вказаних осіб рекомендували до звільнення на засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Як повідомляла "УМ", суддя Неля Ластовка уникла відповідальності за справи проти автомайданцівців через те, що закінчився строк притягнення до відповідальності за протизаконні вироки.