Волкер і Сурков знову не порозумілися щодо Донбасу

22:19, 26.01.2018

Спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер і помічник президента Росії Владислав Сурков не прийшли до єдиної позиції щодо українського закону про реінтеграції Донбасу під час переговорів у Дубаї.

 

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на джерело, знайоме з ходом переговорів у п’ятницю.

 

"Ключовим питанням став закон реінтеграції Донбасу. Проте сторони як і раніше демонструють різні підходи в цьому питанні. Домогтися єдиної позиції поки не вдалося", - повідомило джерело.

 

Як зазначається, конкретних рішень за підсумками зустрічі не прийнято, але "сторони домовилися продовжити діалог".

 

Раніше прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що результатів від зустрічі Суркова і Волкера чекати не слід. За його словами, йдеться тільки про обмін думками з приводу ситуації на сході України.

 

У свою чергу, Волкер також висловив думку, що сторони можуть і не прийти до згоди під час цієї зустрічі. Однак, за його словами, забезпечити безпеку для всіх жителів Донбасу можна завдяки миротворчим силам ООН.

 

Як повідомляла «УМ», перебуваючи у Києві на цьому тижні Курт Волкер наголосив після перемовин із президентом Порошенком на важливості виконання Мінських домовленостей, завершенні обміну заручниками та повного припинення вогню на лінії фронту.

 

Сторони акцентували на тому, що «Москва має нарешті продемонструвати політичну волю до мирного врегулювання та погодитись на розміщення миротворчої місії ООН на окупованому Донбасі, включно з неконтрольованою ділянкою українсько-російського державного кордону».