Турчинов очолить передвиборчий штаб Порошенка за трьох умов

11:27, 18.01.2018

Олександр Турчинов та Петро Порошенко очолюють РНБО (whoswhos.org)

Посаду керівника виборчого штабу Петра Порошенка на виборах 2019 року було запропоновано секретарю РНБО Олександрові Турчинову на неофіційній зустрічі в прикарпатській резиденції Президента України Гута на початку року.

 

Про це повідомляє видання Lb.ua  з посиланням на власні джерела.

 

За неофіційними даними, очікувалося, що після зустрічі Турчинов офіційно стане головою штабу. Однак той висунув президентові три умови, за яких він дасть згоду:

 

негайний продаж корпорації Roshen або передання її синові президента Олексію;

"дати спокій "Укроборонпрому", в усіх сенсах"; налагодити роботу системи влади як єдиного цілого і без корупційного інтересу.

 

"Поки глава держави взяв ритуальну паузу. Сумнівів у тому, що саме Турчинова він уповноважить займатися операцією "другий строк", практично не залишається – надто сильно вони "приросли" один до одного. Тут варто зазначити, що деякі верховні "фронтовики" виступають категорично проти такої кооперації", – йдеться у матеріалі.

 

Водночас у кулуарах адміністрації Президента нібито активно обговорюють стратегію формування трьох паралельних штабів на вибори 2019 року.

 

"Перший – так званий публічний, розрахований на "зовнішнього" і "внутрішнього" споживача. Очолити його має хтось не одіозний, нейтрально-позитивний, обов'язково – майстерний оратор. Завдання другого – концентрація зусиль адмінресурсу: зв’язки з губернаторами, місцевими елітами. Ну, і, нарешті, третій, який має зайнятися створенням і підтримкою сателітарних політичних проектів і "розмиванням" активів конкурентів", – ідеться в статті.

 

Вибори президента України пройдуть навесні 2019 року.