На Донбасі цього тижня загинуло троє українських вояків

15.12.2017

Ще троє захисників України загинуло цього тижня на східному фронті.
 
Зокрема, 12 грудня загинув боєць 54-ї бригади Юрій Зиков iз позивним «Шип» iз Харкова, як лише напередодні повернувся з відпустки на передову в районі Світлодарської дуги.
 
Того ж дня в районі окупованої Горлівки загинув від ворожої кулі в бою 24-річний Михайло Кушнір iз Берегівського району Закарпаття.
 
Ще один воїн загинув і одного було поранено внаслідок ворожих обстрілів минулої середи. Прізвище полеглого захисника України наразі не оприлюднено. 
 
За даними штабу АТО, минулої середи бойовики 30 разів порушили перемир’я переважно у вечірній час. Відтак інтенсивність обстрілів дещо знизилася.
 
«На донецькому напрямку градус напруги перемістився до околиць Авдіївки — противник неодноразово вів вогонь із 82-мм мінометів, гранатометів і кулеметів. Деякі ділянки біля цього прифронтового міста обстрілював ворожий снайпер. Окупанти з піхотного озброєння вели вогонь по оборонцях Кам’янки, Пісків і шахти Бутівка. На Приазов’ї російські найманці зі стрілецької зброї обстрілювали захисників Гранітного», — повідомляє штаб АТО. 
 
Зазначається, що ЗСУ неодноразово придушували вогневу активність агресора.
 
Зауважимо, що ворожий обстріл мирних кварталів Авдіївки і Донецької фільтрувальної станції напередодні дивом обійшовся без жертв.
 
У кількох пошкоджених обстрілами будинках, на щастя, не було людей. 
 
«Дивом минув без трагічних наслідків і обстріл Донецької фільтрувальної станції — 12-мм куля влучила просто у диспетчерську, де на той час перебувала працівниця ДФС. Жінка не поранена, але дуже налякана», — написав керівник Донеччини Павло Жебрівський.
 
У свою чергу, спостережна місія ОБСЄ за період iз 11-го по 12 грудня зафіксувала близько 1165 вибухів на Донбасі.
 
Відтак спостерігачі констатують аналогічний рівень порушень режиму припинення вогню, що й за попередній звітний період.
 
До того ж на Луганщині кількість порушень режиму припинення вогню навіть збільшилася.