У Росії заблокували сайт руху «Відкрита Росія» Михайла Ходорковського

08:36, 12.12.2017

Михайло Ходорковиський назвав блокування "Відкритої Росії" наступом на свободу слова (Открытая Россия)

Генеральна прокуратура Росії домоглася блокування сайту "Открытая Россия" ("Відкрита Росія") за звинуваченнями у закликах до масових безладів.

Про це "Відкрита Росія" повідомляє на своєму сайті та в соцмережах.

"Генпрокуратура заблокувала наш сайт. Причина - "заклики до безладів". Будьте з нами в соціальних мережах, будемо тримати вас у курсі", - повідомляє Twitter-аккаунт "Відкрита Росія".

Також заблоковані сайти "Відкриті вибори" та "Відкритий університет".

Організацію "Відкрита Росія" пов’язують із діяльністю Михайла Ходорковського.

Заснована організація була в 2001 році екс-акціонерами "ЮКОСу" та громадськими активістами.

У "Відкритій Росії" заявляють, що основна мета діяльності проекту - благочинні, освітні та просвітницькі проекти.

26 квітня 2017 року Генеральна прокуратура Росії визнала небажаними організаціями зареєстровану в Великобританії організацію Михайла Ходорковського "Відкрита Росія", а також "Інститут сучасної Росії" в США його сина Павла Ходорковського. Офіційні представники зазначених організацій заявляють, що організації юридично ніяк не пов'язані з російським мережевим рухом і новинним сайтом "Відкрита Росія".

Нагадаємо, в Росії неофіційно розпочалися виборчі перегони. Володимир Путін уже заявив, що буде висуватися на пост президента вчетверте.

Після того, як влада Кремля на початку 2000-х відібрала у Михайла Ходорковського нафтову компанію "ЮКОС", а самого тодішнього олігарха відправила за грати, Михайло Ходорковський на час ув’язнення був символом вибіркового правосуддя, а після помилування від Путіна виїхав з Росії та перейшов в опозицію до президента РФ.