Російську пропагандистку Ганну Курбатову примусово депортують з України

17:49, 30.08.2017

Ганна Курбатова навпроти КМДА на День Незалежності знімала антиукраїнський сюжет (скріншот відео)

Ганну Курбатову, яка займалася антиукраїнською пропагандою під час підготовки сюжету про парад на День Незалежності, видворять із України.

Про це повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська.

"Російська пропагандистка Анна Курбатова буде примусово повернута до РФ. ... Так буде з кожним, хто дозволяє собі ганьбити Україну", - написала Гітлянська у Facebook.

Вона зазначила, що Україна є правовою державою, її правоохоронні органи діють виключно в рамках чинного законодавства.

"На цей момент триває оформлення необхідних документів для її (Курбатової - ред.) офіційного видворення", — додала Олена Гітлянська.

Як зазначає "Громадське", Курбатова робила сюжет про парад на День Незалежності України. У ньому заявлялося, що "марш разом з військовими НАТО показує їхню залежність від іноземних військових". Також "журналістка" заявила про нібито проблеми з продуктами харчування та озброєнням на Донбасі, які нібито Президент України Петро Порошенко у своїй промові "оминув".

Щодо вибуху у Києві на вулиці Грушевського, від якого постраждало три людини, Курбатова назвала цей інцидент так: "Місто ніби повернулося у лихі 90-ті".

Як повідомляла "Україна молода", російські ЗМІ широко розтиражували інформацію, що Ганну Курбатову викрали посеред Києва невідомі. Припускалося, що пропагандистка могла бути в СБУ.