АМКУ почав перевірку щодо підвищення цін на газ для авто

08:11, 30.08.2017

Антимонопольний комітет України розпочав перевірку на ринку скрапленого газу.

 

Про це повідомив державний уповноважений АМКУ Валерій Полюхович, передає «Радіо Свобода».

 

«Сьогодні дійсно є різке подорожчання на роздрібному сегменті ринку. Є об’єктивні фактори, що спровокували зростання, - це зменшення імпорту з Росії і Білорусі у зв’язку з певними адміністративними перепонами, які створені в Росії, і плановими ремонтами заводів, які виробляють цей продукт, а також те, що у нас пікове навантаження по ринку відбувається у серпні-вересні – це сезонний фактор. І у нас відбувається постійне зростання споживання цього продукту - це зумовлено тим, що цей продукт дешевший», - сказав він.

 

Полюхович додав, що Антимонопольний комітет поки не може однозначного заявити про антиконкурентні дії у зв’язку з подорожчанням скрапленого газу.

 

«На сьогодні ми не можемо заявити однозначно, чи є антиконкурентні узгоджені дії, тому що та інформація, яка у нас є, стосується об’єктивних чинників. Щодо суб’єктивних чинників – ми можемо говорити лише тоді, коли отримаємо повний обсяг інформації на наші вимоги до ДФС, Держстату, Міненерговугілля», - додав він.

 

Раніше українці висловили обурення щодо підвищення цін на газ на заправках.

 

Юрій Патиківський у статті в «Україні молодій» детально аналізує, що стало причиною здорожчання вартості скрапленого газу на автозаправках. Як довго протримається ціна на газ у понад 15 гривень вже спрогнозували експерти.