У Фастові попрощались із загиблим в Авдіївції Денисом Гловою

10:00, 25.08.2017

У Фастові 24 серпня попрощались із загиблим під Авдіївкою 28-річним бійцем 72-ої бригади Денисом Гловою. У цей день у місті скасували усі концерти і святкові заходи до Дня незалежності,  замість них сотні містян з квітами йшли на похорон земляка, повідомляє ТСН.
 
Коли труну з тілом героя винесли після відспівування з церкви, фастівці навколішки віддали останню шану герою. Знайома родини Людмила Діденко розповідає, що Денис був доброзичливим хлопцем – єдином сином, який дуже любив свою маму.
 
"Це золота дитина. Наскільки він любив маму, мама його любила. Це тяжко. Ми старалися так, щоб з кожної вулиці була квіточка йому віддана", - розповіла жінка.
 
Медаль та нагородний ніж передав матері командир взводу. Для похорону також привезли прапор роти, в якій служив Глова.
 
"Дуже ввічлива, чемна людина. Працьовита. Справжній воїн. Не боявся нічого. Дуже важка утрата. Всі бійці дуже сумують", - розповів командир взводу 72-ї бригади Роман Коваленко. 
 
Прийшли попрощатись і бійці з батальйону "Київська Русь", вони палають бажанням помститися за смерть товариша. "Таке свято – Незалежності України – молодий хлопець за нашу незалежну Україну загинув. Росія не дотримує мінські домовленості, кидає великими калібрами, гинуть наші хлопці. Нам би дозвіл дати, нам би "фас!" сказати – ми б їх давно розбили", - кажуть вони.
 
 
Військовий психолог Світлана Світлячок востаннє спілкувалася з Денисом за день до загибелі.
 
"Це була людина до якої я спокійно могла повернутися спиною. І я б знала: що б не відбувалося, ця людина прикриє мені спину", - сказала вона.
 
На цвинтар труну військові несли на руках через усе місто. Поховали бійця на Алеї слави біля побратимів.

Як повідомляла "УМ", командир БМП Денис Глова загинув під час обстрілу Авдіївки, коли у нього влучила куля 27-го калібру. 

Денис народився 22 липня 1989 року у місті Фастів на Київщині. Відслужив за мобілізацією, і наприкінці березня 2017-го повернувся в бригаду на контракт. Тривалий час захищав Україну у Волноваському районі.У Дениса залишилася мама, в якої він був єдиною дитиною.