Майк Пенс вважає Росію головною загрозою для країн Балтії

21:31, 31.07.2017

Віце-президент США Майк Пенс переконаний, що для трьох країн Балтії немає більшої загрози, ніж та, якою є для них "непередбачуваний сусід", тобто Росія.

 

Про це пан Пенс сказав під час свого візиту до Естонії у понеділок.

 

За його словами, Москва продовжує "намагатися силоміць перекроїти міжнародні кордони, підривати демократію у суверенних державах і налаштовувати вільні країни Європи одну проти одної".

 

Після зустрічі з президентами Естонії, Латвії та Литви (країн-членів НАТО) пан Пенс заявив, що президент США Дональд Трамп планує продовжувати надавати підтримку цим державам.

 

"Сильний і єдиний блок НАТО сьогодні є більш необхідним, аніж будь-коли, після падіння комунізму чверть століття тому. І жодна загроза не нависає над країнами Балтії більше, ніж спектр агресії з боку непередбачуваного сусіда зі сходу", - зазначив віце-президент.

 

Він також додав, що США готові захищати безпеку країн Балтії. При цьому пан Пенс зазначив, що влада США сподівається на "кращі дні, кращі відносини з Росією".

 

Чотириденне турне Майка Пенса, яке розпочалося в неділю, охоплює три міста – Таллінн, Тбілісі і Підгорицю. Після візиту до Естонії віце-президент вилетів до Грузії. 

 

Як повідомляла «УМ»,  напередодні, у неділю в Грузії на військовому аеродромі в Вазіані почалися багатонаціональні військові навчання "Гідний партнер", у яких беруть участь вісім країн-членів і партнерів НАТО.