Під Авдіївкою ЗСУ відповіли вогнем на обстріли бойовиків

15:09, 30.07.2017

Напруженою залишається обстановка у Авдіївці та на її околицях – у Кам’янці та на позиції "Шахта Бутівка" станом на неділю. На провокаційні обстріли ворога захисники України відповіли вогнем.

 

Про це заявив речник Міноборони України з питань АТО Андрій Лисенко у неділю.

 

«На цих рубежах ворог минулої доби активізувався після 18-ї години і проводив обстріли українських укріплень до самого кінця доби. З озброєння сили окупанта широко застосовували гранатомети різних систем, стрілецьку зброю, у Кам’янці – також і бронетехніку, а в самій Авдіївці бойовики традиційно застосували важке озброєння, випустивши з настанням темряви близько семи мінометних мін», - зазначив полковник Лисенко.

 

Речник Міноборони додав, що «українські війська надійно тримають оборону і на кожний акт агресії противника співмірно відповідали вогнем з виключно незабороненої Мінськими домовленостями зброї».

 

Загалом протягом минулої суботи на донецькому напрямку сталося 8 ворожих обстрілів, на луганському і маріупольському напрямках зафіксовано по 3 випадки порушення перемир’я.  

 

«Вранці під ворожий мінометний вогонь потрапили наші укріплення поблизу Красногорівки. Після 17-ї години відбулася ворожа збройна провокація у Широкиному. Тоді бойовики близько години відкривали вогонь зі станкових протитанкових гранатометів та автоматичної стрілецької зброї у бік наших позицій», - повідомив полковник Лисенко.

 

За даними Міноборони, протягом доби на східному фронті загинув один захисник України, ще дев’ятеро отримали поранення. Як повідомляла "УМ", більшість цих втрат ЗСУ понесли саме під час обстрілу позицій під Красногорівкою (1 загиблий, 8 поранених). Ще одного бійця було поранено в районі Широкиного.