На Бахмутській трасі відбили атаку диверсантів і захопили трофеї

14:43, 28.07.2017

Захисники України відбили ворожу атаку на Бахмутці.

Збройне протистояння на Бахмутській трасі триває: зокрема, українські військові відбили атаку диверсійної групи бойовиків в районі селища Новотошківське Луганської області у четвер вранці.  

 

Окупанти кинули на полі бою трофейну зброю.

 

Про це повідомив речник Міноборони України з питань АТО Андрій Лисенко у п’ятницю.

 

«О 07:40 ранку бойовики відкрили вогонь з гранатометів та стрілецької зброї у напрямку позицій захисників Новотошківського. Уже за п’ять хвилин сили АТО помітили висування ДРГ противника чисельністю до 10 осіб у напрямку нашого опорного пункту. Терміново було прийнято рішення на відкриття вогню на ураження», - розповів деталі бою полковник Лисенко.

 

За його словами, внаслідок скоординованих дій наших військових ворог відступив уже за 15 хвилин, лишивши на полі бою ручний протитанковий гранатомет, кулемет, а також радіостанцію.

 

«Також, за попередньою інформацією, втрати противника склали: 1 вбитий та 1 поранений. На жаль, у ході бойового зіткнення двоє українських бійців було поранено», - додав речник Міноборони.

 

За словами Лисенка, після цього в районі Бахмутської траси бойовики встигли провести протягом четверга ще дві збройні провокації тривалістю до 15 хвилин кожна.

 

Речник Міноборони також озвучив оперативні дані про втрати бойовиків: минулого четверга 7 бойовиків були вбиті й 8 – поранені. З них шестеро загинули та троє отримали поранення в результаті вибуху невстановленого походження.