У Верховній Раді зареєстрували законопроект про скасування недоторканості авторства 158 депутатів

07:46, 20.07.2017

Депутати взялися за недоторканість (УНІАН)

До Верховної Ради внесли законопроект, яким планують скасувати депутатську недоторканість. Авторами змін до Основного закону стали 158 депутатів.

Інформація про реєстрацію відповідного законопроекту оприлюднили на сайті Верховної Ради, але сам текст документу ще не опублікували.

Проект Закону про внесення змін до Конституції України (в частині скасування депутатської недоторканності) зареєстрували 19 липня під номером 6773.

Авторський колектив складається із 158 депутатів із фракцій Партії "Блок Петра Порошенка", Політичної партії "Народний фронт", Політичної партії "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина", Політичної партії "Об’єднання "Самопоміч", Радикальної партії Олега Ляшка, частина позафракційних депутатів та депутатів із ВО "Свобода", які не мають своєї фракції.

Законопроект ще має пройти розгляд в комітетах ВР по питаннях: правової політики і правосуддя, регламенту та організації роботи Верховної Ради України, бюджету, запобігання і протидії корупції та європейської інтеграції.

Зазначимо, що у Раді вже є проект закону про внесення змін до Конституції України щодо недоторканності народних депутатів України та суддів, датований 2015 роком. Проте частину з недоторканністю суддів вирішили у судовій реформі.