Директора Львівського бронетанкового заводу затримали за встановлення старих двигунів на танки

14:27, 14.07.2017

Роман Тимків знав, що на військову техніку встановлюють неякісні старі двигуни, стверджують слідчі

Директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа затримали за підозрою в корупції, бо на підприємстві на військову техніку встановлювали старі двигуни замість нових.

Про спецоперацію детективів Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в п'ятницю, 14 липня, повідомила прес-служба НАБУ.

Суть корупційної схеми полягала в тому, що замість нових двигунів для танків Т-72 насправді були закуплені двигуни, які раніше були у використанні.

До того ж, ці використані, а іноді і неробочі двигуни вже були колись продані - в 2008-2009 роках вони були реалізовані підприємствам на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міноборони.

У НАБУ уточнили, що випуск цієї моделі двигунів був припинений ще з 1990-х років, про що ініціаторам схеми було добре відомо.

"Зараз затримано п'ятьох осіб: начальник ЦБТУ (Центральне бронетанкове управління) ЗСУ Озброєння ЗСУ (генерал-майор), начальник відділу ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ (полковник), директор і заступник директора ДП Львівський бронетанковий завод, а також засновник ТОВ, задіяного в схемі", - повідомляє прес-служба.

Ці особи підозрюються в розтраті бюджетних коштів на суму 28,5 млн. грн. Кримінальне провадження розслідується за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Розслідування за наведеними фактами детективи НАБУ почали в кінці листопада 2016 року. 

Варто відзначити, що 14 липня у рамках візиту до Львова Президент України Петро Порошенко мав відвідати у тому числі Львівський бронетанковий завод.