Андрія Лозового не позбавили недоторканності

19:46, 11.07.2017

Андрій Лозовий каже, що ДФС помилилась оцінюючі його майно.

Верховна Рада не дозволила притягнути до кримінальної відповідальності народного депутата "Радикальної партії Ляшка" Андрій Лозового під час засідання у вівторок.

 

За відповідне рішення проголосували 177 народних депутатів за мінімально необхідної кількості у 226 голосів.

 

Таким чином, Лозовой досі є недоторканним депутатом.

 

Виступаючи на трибуні перед голосуванням, Лозовий назвав подання на нього "макулатурою" та "сміттям", заявивши, що документ не має юридичої цінності. Він вважає, що Державна фіскальна служба необ'єктивно оцінила його майно.

 

У той уже час Генпрокурор Юрій Луценко з трибуни Ради заявив, що Лозовому, "згідно з проведеною експертизою, необхідно заплатити 1 млн 717 тис. грн податків і 129 тис. грн військового збору".

 

"Треба сплатити або сушити сухарі. Іншого не буде", - переконаний Луценко.

 

За його даними, депутат-радикал заробив за все своє життя 234 тис. грн, однак у декларації показав близько 9 млн грн активів.

 

Незадовго до розгляду подання щодо Лозового у залі Генпрокурор Луценко поскандалив із лідером Радикальної партії Олегом Ляшком.

 

Як повідомляла «УМ», перед цим Рада відмовилась надати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Євгена Дейдея і підтримала подання Генпрокурора на Олеся  Довгого.

 

Нагадаємо, 21 червня Генпрокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про зняття недоторканості з п’яти народних депутатів - Андрія Лозового, Євгена Дейдея, Олеся Довгого, Борислава Розенблата та Максима Полякова. 

 

29 червня Луценко вніс подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт нардепа від "Опоблоку" Михайла Добкіна.

 

Протягом 3-7 липня регламентний комітет розглянув  подання ГПУ щодо 5 нардепів, і підтримав подання на зняття недоторканності лише щодо Борислава Розенблата.

 

Подання на Добкіна регламентний комітет парламенту має розглянути 12 липня.