Полковник Олександр Бойко зник безвісти під час бою на Луганщині

12:00, 20.06.2017

Командир розвідки Олександр Бойко.

Командування Національної гвардії України веде пошуки полковника Олександра Бойка, який зник під час проведення бойового завдання в Луганській області.

 

На думку командування, полковник може утримуватися терористами в ОРДЛО.

 

Про це повідомляє прес-служба Нацгвардії у вівторок.

 

«Під час виконання бойового завдання в зоні АТО (Луганська область) в результаті бойового зіткнення пропав безвісти офіцер Нацгвардії полковник Олександр Бойко. За непідтвердженими даними офіцер утримується одним із терористичних підрозділів ОРДЛО», - йдеться у повідомленні.

 

У Нацгвардії зазначають, що спроби вирішити питання щодо обміну та передачі полковника Бойка на цей момент не призвели до позитивних результатів.

 

"Командування Національної гвардії продовжує роботу в цьому напрямі. До заходів з пошуку долучені представники громадських організацій", – констатують нацгвардійці.

 

Кілька днів тому про зникнення 35-річного командира розвідки Олександра Бойка повідомила його дружина Світлана Бойко.

 

За її словами,Олександр зник у Луганській області при загадкових обставинах в районі Золотого на Луганщині ще 3 червня.

 

Дружина скаржилась, що його командування надавало суперечливу і незмістовну інформацію і навіть написала відкритого листа міністру МВС Арсену Авакову.

 

У свою чергу в штабі антитерористичної операції зазначили, що інформація про перебування Бойка в полоні бойовиків наразі не підтверджена.

 

"Інформація поступає доволі різна. Відомості щодо його перебування в частині російсько-терористичних військ поки що не підтверджується. Керівництво Нацгвардії здійснює вичерпні заходи з метою розшуку військовослужбовця", – заявив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник під час брифінгу у вівторок.

 

Службу Олександр Бойко проходив у Національній гвардії України, в/ч 1241, окремий загін спецпризначення Вега, м.Івано-Франківськ. До цього 10 років прослужив в м. Хмельницький у 8 полку спецпризначення.