Прокуратура Києва підтвердила смерть авторитета «Нетрика»

17:25, 15.06.2017

Прокуратура Києва розпочала розслідування та призначила службову перевірку за фактом смерті ув’язненого Олега Нетребка, якого знайшли повішеним у камері  ізолятора тимчасового тримання, що у Косогорському провулку в Києві.

 

Олега Нетребка, відомого у кримінальних колах на прізвисько «Нетрик», підозрювали в організації нападу на журналістку Тетяну Чорновол під час Революції Гідності у грудні 2013 року. Він був ключовим свідком слідства у провадженнях щодо злочинів проти євромайданівців.

 

Факт смерті Нетребка підтвердила прокуратура Києва в четвер.

 

«Тіло 47-річного чоловіка без ознак життя було виявлено близько четвертої години ранку 15 червня 2017 року працівниками спецустанови. За попередньою інформацією, смерть настала від механічної асфіксії шиї шляхом повішення на простирадлі», - йдеться у повідомленні.

 

У прокуратурі зазначають, що першочергові слідчі дії, проведені із залученням судово-медичного експерта, тілесних ушкоджень на тілі померлого, а також інших явних ознак насильницької смерті не виявили.

 

«Крім того, проведеним аналізом відеозапису з камери спостереження виключено причетність до вказаної події сторонніх осіб», - йдеться у повідомленні.

 

Наразі у кримінальному провадженні призначено судово-медичну експертизу, яка має встановити причину смерті ув’язненого.

 

Крім того, прокуратурою міста Києва ініційовано проведення службової перевірки з приводу дотримання вимог Закону України "Про попереднє ув'язнення" працівниками ІТТ ГУНП у м. Києві.

 

Хід досудового розслідування перебуває на контролі керівництва прокуратури міста Києва.

 

Нагадаємо, раніше депутат Віталій Купрій повідомив, що кримінального авторитета Олега Нетребка повісили у камері ізолятора, тим самим «зачистивши ключового свідка у справі Майдану».

 

На його думку, вбивство «Нетрика» в камері є очікуваним, адже саме він міг розповісти про злочини правоохоронців під час Революції гідності. Тим більше, що деякі з цих правоохоронців, за словами депутата, до цих пір перебувають на посадах.