Путін вважає Медведчука українським націоналістом

14:45, 15.06.2017

Президент Росії Володимир Путін назвав свого кума Віктора Медведчука націоналістом, нагадав про ОУНівське минуле його батька і при цьому пропіарив прокремлівську позицію Медведчука з федералізації України.

 

Про це Путін сказав під час щорічної «прямої лінії» в четвер.

 

Під час "прямої лінії" йому зателефонував нібито мешканець Києва Дмитро, який розповів, що не всі у столиці України "люблять Бандеру". Відповідаючи на це питання,  Путін згадав про свого «знайомого Віктора Медведчука, який, зокрема, займається обміном полонених з українського боку».

 

"Його (Медведчука – ред.) система поглядів заснована на фундаментальних колах українських націоналістів, Грушевський, Франко, Драгоманов чогось у цьому роді. Людина нашого часу - Чорновіл. Вони всі виходили з того, що Україна повинна бути незалежною, але федеративною державою. Всі виступали за федералізацію, за розвиток особистості, за демократичний розвиток. Медведчук відстоює їх точку зору", - сказав Путін.

 

Також, за його словами, Медведчук за дружбу з Росією і тісні економічні зв'язки з нею.

 

«Я познайомився з Медведчуком, коли він був главою адміністрації Президента Кучми. У нього дуже добрі стосунки з Медведєвим. Я вважаю, що він український націоналіст. Хоч йому і не подобається таке визначення, він вважає себе освіченим патріотом України. Я дружу з Медведчуком і прекрасно знаю історію його родини. Ні для кого не секрет, що батько Медведчука був активним діячем Організації українських націоналістів, був засуджений радянським судом, сидів у в'язниці і був засланий на заслання, де Медведчук у Красноярському краї і народився», - зазначив президент Росії.

 

Нагадаємо, Віктор Медведчук зараз від імені України бере участь у мінських переговорах щодо Донбасу.

 

Свого часу він став кумом Путіна під час хрещення його доньки Дарини.

 

Днями дружина Медведчука, телеведуча Оксана Марченко і український боксер, молодший брат київського мера Володимир Кличко стали хрещеними батьками дочки депутата з "Опозиційного блоку" Нестора Шуфрича.