На Світлодарській дузі й під Авдііївкою ворог гатить з мінометів

16:04, 14.06.2017

Ситуація в зоні АТО залишалася напруженою, окупанти продовжують обстріли позицій ЗСУ та мирних територій по всій лінії фронту протягом останньої доби.

 

Зокрема, по позиціям ЗСУ на Світлодарській дузі і по мирним кварталам Авдіївки ворог випустив по 60 мін на кожну з цих ділянок фронту.

 

Про це повідомив речник Міноборони в питань АТО Андрій Лисенко в середу.

 

За його словами, на донецькому напрямку спокійних ділянок фронту, за виключенням північних околиць Горлівки, не було, адже бойовики активно відкривали вогонь по всій лінії фронту.

 

Найбільша активність спостерігалася на Світлодарській дузі та в районі Авдіївки.

Полковник Лисенко підкреслив, що на цих ділянках противник широко застосовував важке озброєння, випустивши по кожній з них близько 60 мін. У Авдіївці внаслідок таких дій було поранено місцеву жительку, два будинки було пошкоджено.

 

Крім того, речник Міноборони зауважив, що на маріупольському напрямку російські окупанти з боку Докучаєвська здійснили черговий обстріл.

 

"Внаслідок цього 4 приватні будинки було пошкоджено. Пізніше бойові дії перемістилися до Чермалика. Всього зафіксовано 22 ворожих обстрілів", - сказав пан Лисенко.

 

За даними Міноборони, протягом минулої доби один український військовий загинув у селищі Луганському, семеро дістали поранення. Троє з них поранені у тому ж таки Луганському на Світлодарській дузі, двоє – в Авдіївці, ще двоє – у селищі Водяне під Маріуполем

 

За словами полковника Лисенка, окупанти дотримуються тактики регулярних обстрілів позицій ЗСУ, міст, сіл в тому числі з важкого озброєння, незалежно від пори доби.