У Коцюбинському жорстоко побили голову тервиборчкому Людмилу Демченко

12:09, 14.06.2017

Людмилу Демченко із Коцюбинського побили за тисячу гривень винагороди (Ольга Червакова)

У селищі Коцюбинське, що неподалік Києва, зранку 14 червня жорстоко побили голову місцевої територіальної виборчої комісії Людмилу Демченко на подвір'ї її будинку.

Про напад повідомила народний депутат України Ольга Червакова.

За її словами, це сталося о 7-30 ранку у дворі будинку голови ТВК Людмили Демченко, коли жінка йшла на роботу.



Зловмисник із балончиком "Терен-4" напав на жінку у дворі її власного приватного будинку, повідомляє "Громада Приірпіння".

"Я вийшла в двір зранку і біля хвіртки стояв чоловік. Я перепитала, хто він. Він сказав, що представляє нового провайдера і пропонує послуги. У нього були листки А4, і там було щось написане від руки. Я перепитала, чому від руки, чого договір не друкований і вже хотіла закривати хвіртку. У цей момент він мене вдарив. Я впала, і він почав мене бити", - розповіла Демченко.

Жінка закричала, і їй на поміч вибігли син і сусід. Також на місце прибігли активісти та депутати, зокрема Олена Сокотюк, яка очолює депутатську групу "Приватний сектор".

Нападника вдалося затримати до приїзду поліції.



"Він вже зізнався, що це побиття йому замовила людина на ім'я Сергій, він дав 1000грн. і наказав зайти саме в цей двір і побити саме цю жінку", - повідомляє Ольга Червакова.

ЇЇ слова підтверджує Ольга Сокотюк.

Зловмисник назвався Кирилом, розповів, що голову ТВК бив на замовлення і за гроші.

"Сказав, що з Києва. Його найняв якийсь "Серьога" з бородою… що має кличку "танк". Замовник сказав прийти конкретно до цього будинку, нічого не брати і зробити те, що зробив нападник. На уточнююче питання, що зробити, нападник сказав: "Зробити те, що я зробив". За це йому обіцяли заплатити 1 000 гривень. Демченко били прицільно в голову," – розповіла Сокотюк.



Ольга Червакова звинувачує у нападі міського голову Ірпеня Володимира Краплюка, який, за словами депутатки, "давно схильний вчиняти фізичні розправи через підконтрольні йому напівбандитські розсадники гопників, замасковані під охоронні фірми і спортклуби".

"Зветраюсь до голови Нацполіції і міністра МВС з вимогою взяти під контроль хід розслідування, а також - жорстко розібратися з титушками в погонах, які замість охорони правопорядку кришують незаконний розподіл ресурсів і покривають криваві розправи. Сьогоднішній напад - наслідок бездіяльності поліції щодо покарання попередніх атак", - зазначила Червакова.