Героя-розвідника Анатолія Потєхіна поховали на Житомирщині (фото)

12:29, 12.06.2017

Анатолій Потєхін був досвідченим офіцером-розвідником.

Командира спецпідрозділу розвідки 72-ї окремої механізованої бригади, капітана  Анатолія Потєхіна поховали з військовими почестями у селі Висока Піч під Житомиром на минулих вихідних.

 

Старший офіцер-спецпризначенець загинув як герой ще 7 червня: як командир групи розвідки Анатолій Потєхін під час виконання бойового завдання (перевірка інформації про диверсантів) рухався першим та потрапив на мінну пастку - підірвався на вибуховому пристрої з «розтяжкою», повідомляється на сторінці 72-ї  ОМБр у Facebook. 

 

За мить до потужного вибуху командир встиг врятувати життя бойовому побратиму, закривши його собою. Попри надану медичну допомогу, від отриманих осколкових поранень в голову капітан Потєхін помер на місці вибуху. Не допомогли ні антишокери, ні жгутування...

 

Сталося це в районі міста Авдіївка, між селом Кам'янка та окупованим селом Крута Балка, що поблизу Ясинуватої, що на Донеччині.

 

 

Анатолій народився 1969 року на Вінничині. Після закінчення Київського загально-військового училища проходив службу у розвідроті колишнього військового містечка (тепер село Висока Піч) у Житомирській області.

 

У Анатолія залишилася дружина і двоє дітей - двадцятирічна дочка та одинадцятилітній син.

 

 

«Як боєць, він був дуже досвідченим, як людина - порядним, душею компанії. Його загибель для нас - шок. Ніхто не може повірити, що Анатолія з нами більше немає, - розповів на похоронах боєць 72-ї бригади з позивним «Сєвер».

 

 

У селі Висока Піч офіцера Потєхіна також пам’ятають як підприємця, волонтера, футболіста і співорганізатора місцевих  турнірів з футзалу, присвячених Дню Збройних сил України та Дню Соборності України.

 

Попри те, що він був офіцером у відставці, з початком АТО Потєхін підписав контракт і пішов на передову

 

В останню путь 47-річного героя-розвідника у військовому містечку Висока Піч провели сотні людей.