Бойовики обстріляли Сартану із мінометів: контужені 3 прикордонника (фото)

07:39, 09.06.2017

Згорілі автівки, пошкоджені будинки, перебитий газопровід - такі наслідки обструлу Сартани (Прес-центр штабу АТО)

Бойовики випустили понад 50 артилерійських снарядів по селищі Сартана поблизу Маріуполя, у результаті чого 3 прикордонника отримали контузії, а також пошкоджено газопровід, будинки та автомобілі.

"З артилерійської зброї та мінометів російсько-терористичні війська обстріляли позиціїї прикордонників поблизу Павлополя. Загалом з 18.30 до 19.00 по комендатурі "Сартана" було випущено понад 40 снарядів. Ушкоджено будівлі та частково техніку. Особовий склад в нормі. Троє бійців отримали легку контузію", - написав у Facebook радник голови Держприкордонслужби Олег Слободяник.



Прес-служба Донецької обласної поліції повідомила, що внаслідок обстрілу селища Сартана, який розпочався о 18.05 і тривав півгодини, сталися руйнування, пошкоджено будівлі і техніку.

"Бойовики обстріляли з великокаліберної артилерійської зброї територію, розташовану на межі Кальміуського району Маріуполя та Новоазовського району. Внаслідок прямих влучень загорілися будівлі та техніка. Наразі загоряння ліквідовані працівниками ДСНС", - зазначається у повідомленні.



Наталія Шиман, речник Національної поліції в Донецькій області, повідомила, що по селищу Сартана було випущено понад 50 снарядів.

"Артилерійські снаряди бойовиків вибухнули у житловому секторі, де розташувалася прикордонна комендатура Державної прикордонної служби України. Внаслідок обстрілу пошкоджено будівлю, автомобілі та іншу техніку комендатури. Троє прикордонників отримали контузію. Також пошкоджено будівлю та сім одиниць техніки місцевої агрофірми. Серед мешканців постраждалих немає", - інформує прес-центр штабу АТО у Facebook.

Там відзначають, що бойовики вкотре підтверджують своє ігнорування мінських домовленостей.



"Внаслідок обстрілу пошкоджено будівлю гаражів Агроцеху №2 ДП «Ілліч-агро Донбас» та вантажівку-зерновоз підприємства. Пошкоджень також було завдано газопроводу та газорозподільній станції, де виникла пожежа. До місця загорання оперативно прибули пожежники МНС. Також декілька снарядів влучили на територію місцевого кладовища", - продовжили описувати події в штабі АТО та відзначили, що ніхто із місцевих жителів не постраждав.



Обстріли населених пунктів у четвер, 8 червня, не обмежилися Сартаною. На відміну від селища під Маріуполем, мирним жителям Мар'їнки пощастило менше.

"Під час мінометного обстрілу, який тривав приблизно півгодини - з 13:30 до 14-тої, поранень у ногу зазнала жінка 1967 року народження. Міна впала на її подвір’ї на вулиці Прокоф’єва. Жінку доправили до Курахівської лікарні, тамтешні лікарі її вже успішно прооперували", - повідомив Павло Жебрівський.

"Обстріли бойовиків не вчухають вже багато днів. Страждає мирне населення, яке втрачає житло та зазнає поранень. Нелюди цілеспрямовано гатять по мирним жителям. Це ж як потрібно ненавидити людей, аби постійно так катувати простих громадян вже четвертий рік?", - зазначив у Facebook голова Національної поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін.