Сепаратист Анатолій Хмельовий отримав півмільйона гривень української пенсії

19:09, 31.05.2017

Анатолій Хмельовий отримає українську пенсію, переховуючись у Донецьку.

Учасники терористичних формувань ДНР і ЛНР продовжують отримувати пенсійні виплати із українського бюджету.

 

Зокрема, це стосується колишнього депутата Слов’янської міської ради від КПУ Анатолія Хмельового, який втік до окупованого Донецька, але отримує депутатську пенсію з бюджету України до сих пір.

 

Про це повідомляє сайт «Четверта влада», посилаючись на відповідь на запит депутата Ігоря Луценка до Пенсійного фонду України у середу. Адже журналістам у ПФУ надати інформацію щодо комуніста відмовилися.

 

Зазначимо, що йдеться про комуніста Хмельового, який навесні 2014 року підтримав російських терористів на чолі з ватажком Ігорем Гіркіним, а влітку разом з ним втік зі Слов’янська на територію, підконтрольну ДНР.

 

Пенсійний фонд повідомив депутату Луценку, що Хмельовий «перебуває на обліку як одержувач пенсії, призначеної відповідно до Закону «Про статус народного депутата України». Пенсію сепаратисту щомісяця перераховують на рахунок у банку.

 

 

Враховуючи те, що Анатолій Хмельовий в минулому був народним депутатом Верховної Ради II і III скликань (до парламенту він обирався за списками КПУ і займав депутатське крісло з 1994 по 2002 рр.) він має право на високу депутатську пенсію.

 

Середній розмір таких пенсій за офіційними даними в 2017 році склав близько 15,1 тис. грн.

 

«Таким чином, активний сепаратист, який займався організацією антиукраїнського референдуму в Слов’янську, і пособник російських бойовиків Гіркіна за останні три роки отримав з українського бюджету близько півмільйона гривень», - підрахувала «Четверта влада».

 

Цікаво, що міністр соціальної політики Павло Розенко неодноразово заявляв, що люди, які постійно проживають на непідконтрольною території не мають права на пенсії. Однак, комуністу Хмельовому, який не виїжджає в Україну з ОРДЛО, держава продовжує виплачувати гроші!

 

Нагадаємо, що комуніст Хмельовий почав співпрацювати із загарбниками одразу після захоплення Слов’янська у квітні 2014 року.

 

30 квітня 2014 року він разом з групою інших сепаратистів-зрадників, які на той час ще мали статус депутатів міської ради, організував позачергову сесію і відсторонив від влади мера міста Нелю Штепу, який нині перебуває під судовим слідством.

 

Саме Хмельовий виділяв приміщення так званій “самообороні Слов’янська”. У період окупації міста Хмельовий займався організацією незаконного референдуму ДНР, виступав від імені бойовиків на місцевому телебаченні, а також активно допомагав бойовикам Стрєлкова-Гіркіна.

 

Після того, як українська армія зачистила місто від незаконних формувань, Хмельовий виїхав до окупованого Донецька, де займався створенням так званої “компартії ДНР” і став її другим секретарем.

 

У 2016 році Хмельовий від імені компартії ДНР направляв депутатам російської Держдуми звернення, в якому просив визнати незалежність ДНР.

 

У квітні 2017 року російська газета “Московський комсомолець” розповіла про те, як Хмельовий організував в Макіївці зустріч бойовиків, які брали участь в бойових діях за Слов’янськ проти українських військових.