Волноваху обстріляли з важкої артилерії калібру 152 мм

11:22, 13.05.2017

Російські окупанти обстріляли з важкої артилерії калібру 152 мм район міста Волноваха в ніч на суботу близько 1:35.

 

Про це йдеться у заяві української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню (СЦКК) в суботу.

 

По позиціям ЗСУ в цьому районі ворогом було випущено 15 артилерійських снарядів.

 

"Це є грубим порушенням Мінських домовленостей щодо застосування забороненого озброєння. Загиблих та поранених серед мирного населення немає", - йдеться у повідомленні.

 

Загалом протягом доби бойовики активно обстрілювали населені пункти вздовж усієї лінії розмежування та позицій Збройних Сил України.

 

Зокрема, мінометних обстрілів зазнали позиції в напрямку Мар’їнка та Красногорівки.

 

"Внаслідок обстрілу зруйновано будинок по вул. Героїв Чорнобиля, 206, одна міна розірвалися на подвір’ї біля будинку по вул.Сонячна, 8. За попередньою інформацією жертв серед мирного населення немає", - зазначили у центрі.

 

Українські військові вважають, що такі злочинні дії бойовиків «свідчать про цілеспрямовані дії щодо подальшого загострення конфлікту та небажання дотримуватися режиму припинення вогню».

 

Водночас, за даними Головного управління розвідки Міноборони, на Луганщині почастішали сутички між кадровими російськими військовими і так званими російськими «козачками».

 

Зокрема, в окупованій Голубівці представники козачих формувань відмовились виконувати накази російських офіцерів, яких обвинувачують «у розкраданні фінансування та недолугому командуванні, що призводить до невиправданих втрат особового складу та техніки».