Центр Києва огородили металошукачами через Порошенка (фото)

09:55, 09.05.2017

До Площі Слави людей пропускали лише через рамки металошукачів.

Правоохоронці здійснюють безпрецедентні заходи безпеки через участь Президента України Петра Порошенка та інших керівників держави у церемонії вшанування пам’яті загиблих з нагоди 72-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в районі Площі Слави у Києві у вівторок вранці.

 

Зокрема, на виході зі станції метро "Арсенальна", у підземному переході, вздовж дороги аж до самої Площі Слави чергують багато представників Національної гвардії й поліції, передає видання «Українська правда».

 

На підходах до Площі Слави встановлено огорожі та рамки металошукача. У людей, які хочуть пройти, оглядають речі. Рух транспорту обмежено.

 

 

Правоохоронці вишикувані щільно вздовж дороги та в усіх арках будівель. Присутні і кінні патрулі.

 

 

Зауважимо, що у вівторок о 10:00 на Площі Слави за участю Президента запланована  церемонія вшанування пам’яті загиблих з нагоди 72-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

 

 

Тоді як о 10:30 Порошенко прийде на складання Військової присяги молодим поповненням окремого полку президента України та 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу ЗСУ, яка відбудеться у Національному музеї історії України у Другій світовій війні.

 

Рух транспорту в цій частині Києва обмежено з 7:00 до 15:00 вівторка.

 

Загалом, за даними МВС, 9 травня про безпеку киян та гостей столиці дбатимуть  близько 7 тис. правоохоронців, адже у Києві заплановано низку заходів, участь у яких, відповідно до заявок, братимуть близько 10 тис. осіб.

 

Поліція закликає "не влаштовувати провокацій та не використовувати заборонену символіку" й обіцяє жорстко реагувати на всі правопорушення.

 

Загалом в Україні у масових заходах 9 травня задіяно близько 12,5 тисяч співробітників Нацполіції України та Нацгвардії, адже заплановано понад 1200 заходів по країні за участю майже 400 тисяч осіб.

 

Вперше в Україні правоохоронці для охорони громадського порядку використовують три спеціально укомплектовані найсучаснішим обладнанням автомобілі та гелікоптер.

 

Ці автомобілі використовуватимуться для фіксації та передачі інформації у режимі онлайн до ситуаційних центрів Нацполіції.