Вибухи поблизу Савур-Могили могли спровокувати самі ж бойовики

16:46, 08.05.2017

Міністерство оборони України вважає, що бойовики цілеспрямовано підготували провокацію із вибухами на дорозі поблизу меморіального комплексу "Савур-Могила" напередодні Дня Перемоги в середу.

 

Таку позицію відомства висловив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко під час брифінгу в понеділок.

 

"Вибух прогримів, за оперативними даними, за деякий час перед приїздом, власне, журналістів. Якраз їм і показали якусь вирву свіжу, що начебто це може бути українська ДРГ. Але жодного свідка, жодного свідчення цього немає, тому ми вважаємо це яскравою провокацію напередодні такого свята", – сказав полковник Лисенко відповідаючи на питання журналістів.

 

За його словами, це "багатоходовка", яку розпочав міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, який у понеділок зранку звинуватив Україну на офіційному рівні в недотриманні Мінських домовленостей.

 

Зокрема, Лавров у інтерв'ю російському телеканалу "Мир" заявив, що "українські силовики регулярно влаштовують збройні провокації на лінії зіткнення на Донбасі, щоб не виконувати політичну частину Мінських домовленостей".

 

Нагадаємо, вибухи нібито сталися на дорозі, по якій мав проїжджати кортеж ватажка терористів ДНР Олександра Захарченка та інших ватажків сепаратистів Донецька. Усі вони планували взяти участь в урочистостях з нагоди Дня перемоги. Внаслідок вибухів ніхто не постраждав.

 

Ватажки терористів вже заявили, що головною версією події розглядається теракт. А Олександр Захарченко прямо звинуватив саме Україну в організації вибухів.