В Одесі затримали торгівців зброєю із зони АТО (фото)

13:53, 08.05.2017

У торгівців зброєю був широкий асортимент товару, викраденого у зоні АТО. (Фото прес-центру СБУ)

Співробітники Служби безпеки України та прокуратури затримали групу торгівців, що продавали зброю та боєприпаси, викрадені з арсеналів і вивезені із районів АТО. Зокрема, одного з торгівців затримали під час спроби продати автомат Калашнікова в Одесі.

 

Про це повідомляє прес-центр СБУ в понеділок.

 

Після цього слідчі і оперативники провели обшуки за місцем проживання торгівців зброєю не лише в Одесі, але й у Хмельницькому та Чернівцях.

 

«Правоохоронці виявили великий арсенал зброї та боєприпасів, викрадених з військових арсеналів, а саме - автомат Калашникова, три гвинтівки Мосіна, два гранатомети РПГ-18, пістолет-автомат "РАК", гвинтівку з маркуванням "ММГ ВМ", гвинтівку калібру 32 мм, по два пістолети Макарова та "ТТ", пістолет "Форт-12 М" із глушником, пістолет-кулемет "РМ-63 ЯАК", - йдеться у повідомленні СБУ.

 

 

Торгівці зброєю також зберігали десять гранат до підствольного гранатомету "ВОГ-25", гранату РГД-5 та дві "РГО", кілька тротилових шашок, чотири сигнальні міни та майже 5 тисяч набоїв різного калібру тощо.

За місцем проживання одного з фігурантів правоохоронці вилучили ще й обладнання для виготовлення бойових набоїв.

 

 

Відкрито кримінальне провадження за ст. 263-1 та ст. 263 Кримінального кодексу. П’ятьом затриманим, у тому числі організатору угруповання, повідомлено про підозру в скоєнні злочину.