Євробачення-2017: церемонія відкриття конкурсу пройшла безпечно

10:29, 08.05.2017

Вечірній Київ під час церемонії відкриття Євробачення з червоною доріжкою. (Фото з ФБ-сторінки Арсена Авакова)

Урочиста церемонія та інші заходи з нагоди відкриття пісенного конкурсу "Євробачення-2017" пройшли без порушень громадського порядку в центрі Києва у неділю та в ніч на понеділок.

 

Про це повідомила прес-служба Нацполіції у Twitter в понеділок.

 

Правоохоронці додають, що рух транспорту в центральній частині міста відновлено.

 

У свою чергу, міністр МВС Арсен Аваков подякував усім, хто забезпечує безпеку киян і гостей Євробачення. А також закликав, попри святковий настрій і гламур, який супроводжує конкурс, не забувати, що на лінії ОРДЛО щодня вибухають міни.

 

Утім, на його думку, «свято має прийти і на окуповані українські землі».

 

Нагадаємо, офіційна церемонія відкриття міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2017" пройшла у Києві перед Маріїнським палацом ввечері 7 травня.

 

Під час офіційної церемонії відкриття перед Маріїнським палацом найдовшою в історії конкурсу червоною доріжкою пройшли артисти та делегації 42-х країн-учасниць.

 

При цьому, на вулиці Грушевського було заборонено рух транспорту та обмежено пересування пішоходів.

 

Першими червоною доріжкою пройшли представники Албанії на чолі з конкурсанткою Ліндітою Халімі. Українські конкурсанти з гурту "O.Torvald" з’явилися останніми на правах господарів конкурсу.

 

Кожен з учасників, подолавши 265 метрів червоної доріжки, піднімався на дах Євроклубу, де підписував прапор своєї країни та запускав у повітря.

 

Перший півфінал конкурсу відбудеться 9 травня, другий півфінал – 11 травня. 13 травня відбудеться гранд-фінал конкурсу в Міжнародному виставковому центрі.