Луценко обіцяє покарати Януковича і Клюєва через Печерський суд

13:56, 04.05.2017

Заяви Генпрокурора можуть хіба що насмішити Януковича.

Генпрокурор Юрій Луценко відреагував на припинення Інтерполом міжнародного розшуку колишнього президента Віктора Януковича, його сина Олександра і колишнього голови адміністрації Президента Андрія Клюєва наступного дня, після того як цей факт підтвердило МВС.

 

Свою позицію Юрій Луценко висловив у Facebook  в четвер.

 

«Прихильникам Януковича і зрадофілам не варто радіти рішенню Інтерпола про зняття з розшуку Януковича, Оніщенка, Клюєва. І цю проблему ми вирішимо.

Або переконаємо Печерський суд прийняти рішення у відповідності до вимог нового керівництва Інтерполу», - написав Генпрокурор.

 

При цьому, Луценко розглядає й іншій варіант протидії можновладця-втікачам: «Або отримаємо в суді вирок і оголосимо ВІП-утікачів у розшук для відбування покарання».

 

На його переконання, «результат роблять наполегливі оптимісти», тоді як песимісти є лише спостерігачами.

 

Нагадаємо, 3 травня стало відомо, що Інтерпол зняв з розшуку колишнього президента України Віктора Януковича, а також його сина Олександра з невідомих причин.

 

Також Інтерпол припинив розшук колишнього міністра енергетики часів Януковича  Едуарда Ставицького

 

Пізніше представники Генпрокуратури заявили, що оскаржуватимуть рішення Інтерполу щодо Віктора і Олександра Януковичів. Мовляв, Інтерпол ухвалив таке рішення через недоліки українського законодавства щодо обрання запобіжного заходу стосовно розшукуваних осіб та статусу підозрюваного.

 

Водночас, у четвер, 4 травня, Оболонський районний суд розпочав підготовче засідання у справі про державну зраду Януковича. Суд частково задовольнив клопотання захисників Януковича, дозволивши йому участь в процесі у режимі відеоконференції та переніс підготовче засідання на 18 травня.