Росія офіційно постачатиме електроенергію терористичній ЛНР

15:37, 25.04.2017

Росія закидає Україні відторгнення окупованого Луганська.

Уряд Росії вирішив розпочати безперебойні поставки електроенергії до окупованої частини Луганської області найближчими днями.

 

Про це заявив російським ЗМІ повноважний представник президента Росії у Тристоронній контактній групі Борис Гризлов у вівторок.

 

"Згідно з діями влади України урядом Росії було прийнято рішення про забезпечення електропостачання з боку Російської Федерації в рамках гуманітарної підтримки", - сказав пан Гризлов.

 

Тоді як на думку речника Путіна Дмитра Пєскова, ситуація з відключенням електроенергії в Луганську "стоїть серед низки інших дій, фактично відокремлює окремі райони Донбасу від України".

 

"Зазначу, що для жителів Донбасу в умовах свідомої економічної блокади з боку України відсутня можливість для оплати електроенергії. Питання це, звичайно, буде обговорено завтра на контактній групі і її економічної підгрупі", - підкреслив Борис Гризлов.

 

При цьому він назвав відмову України постачати електрику в ОРЛО політично мотивованим і таким, що "абсолютно суперечить мінським угодами".

 

І додав, що обмеження споживачів на території Луганської області наразі  немає.

 

Як відомо, ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" з 25 квітня, згідно з рішенням Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та ДП "Енергоринок", припинило поставки електроенергії в неконтрольовану Києвом частину Луганської області.

 

Увечері в понеділок окупований Луганськ залишився без електропостачання.

 

Водночас  заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука припустив, що після відмови поставляти світло в ОРЛО, поставки електрики на окуповані території Луганської області можуть здійснюватись з території Росії.