Віктор Медведчук повідомив, що Інститут національної пам'яті розколює Україну

11:00, 21.04.2017

Володимир Вятрович розколює країну, вважає Медведчук, який був одним із головних управлінців країни під час Помаранчевої Революції

Віктор Медведчук, кум Путіна та лідер Громадського руху "Український вибір - право народу", у своєму блозі повідомив, що на його думку Український інститут національної пам'яті працює на розкол країни.

"Найбільш безглузді ідеї намагається втілити в життя глава Українського інституту національної пам'яті (УІНП) Володимир В'ятрович. Закінчивши знесення пам'ятників радянської епохи, перейменувавши сотні українських міст і сіл, В'ятрович почав боротьбу з "радянськими" датами в календарі свят - 8 Березня, 1 і 9 Травня", - вважає Медведчук.

Він впевнений, що українське суспільство не сприймає відміну радянських свят, а об'єднуватися потрібно навколо історії Великої Вітчизняної війни.

"Чим як не спробою розколоти країну є потуги євроінтеграторів провести ревізію історії і переписати її? Складається враження, що українські чиновники змагаються за звання "головного декомунізатора країни": глава Мін'юсту Павло Петренко виступає з ініціативою скасувати всі радянські нормативні акти, віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко, нарікаючи на "радянський" День космонавтики, пропонує перенести його на листопад, столична влада має намір перейменувати проспект Перемоги ...", - пише Медведчук.

При цьому Медведчук пише, що ідея ввести Шевченківський день (9 березня) та День сім'ї (у другу п'ятницю вересня) українці не підтримали.

"Демонструючи явний непрофесіоналізм, дозволяючи собі псевдонаукові висловлювання і маніпулюючи історичними фактами, очолюваний В'ятровичем колектив невтомно піднімає болючі для українського суспільства питання, поглиблюючи розкол в країні", - критикує установу, що займається пропагуванням української історії.

Володимир В'ятрович у Facebook прокоментував критику від Медведчука.

"Є істоти з якими значно певніше почуваєшся коли вони тебе атакують, ніж коли вони тебе захищають. Справою Василя Стуса доведено", - написав В'ятрович. при цьому нагадавши, що віктор Медведчук був у радянські часи одним із захисників репресованого поета Василя Стуса.