У Києві затримали добровольців, які вимагали відставки Аброськіна і Голубана

16:15, 10.04.2017

Спецпризначенці затримали п’ятьох учасників акції протесту під будівлею МВС у Києві в понеділок.

 

Протестувальники вимагали відставки керівника поліції Донеччини В'ячеслава Аброськіна та його підлеглого – скандально відомого командира роти спецпризначення  Юрія Голубана.

 

Про це повідомляє Радіо Свобода.

 

«Близько 30 протестувальників прийшли до будівлі Міністерства внутрішніх справ у Києві 10 квітня, вимагаючи відставки Голубана, якого звинувачують у причетності до діяльності угруповання бойовиків ДНР, і Аброськіна, який узяв його на роботу до поліції Донеччини», - йдеться у повідомленні.

 

Серед протестувальників були представники добровольчих батальйонів "Донбас" і "Азов". Між активістами й охороною будівлі виникла невелика штовханина.

 

Приблизно за 30 хвилин після початку мітингу до будівлі під’їхав автозак спецпризначенців, в який силою заштовхали п’ятьох активістів.

 

Радник голови МВС Ілля Ківа, який вийшов до мітингувальників, заявив, що у міністерстві зацікавлені в тому, щоб винні сіли за грати, але для цього потрібно провести розслідування.

 

Щодо причин затримання протестувальників – Ківа заявив, що має намір з’ясувати, за що їх затримали.

 

Нагадаємо, минулого тижня голова МВС України Арсен Аваков заявив, що перевірить  оприлюднену інформацію щодо участі Юрія Голубана у діяльності угруповання ДНР. Зокрема, поліція звернеться до Генпрокуратури. Він також повідомив, що Голубан готовий пройти "детектор брехні".

 

Раніше фракція «Самопоміч» вимагала перевірити Голубана на зв’язки з терористами, зокрема, його можливу участь на боці терористичного батальйону «Восток» у кривавому бою під Карлівкою у 2014 році.