На Софіївській площі в Києві вкрали авторську мальованку з таксою

11:15, 10.04.2017

Мальованку з таксою вкрали в центрі Києва пообіді.

Одну з великих авторських мальованок, на якій було зображено таксу, вкрали з місця підготовки до Фестивалю писанок на Софіївській площі у Києві посеред білого дня в неділю.

 

Про це повідомляє менеджер проекту Folk Ukraine Єлизавета Крестьянкіна у спільноті «585 художників» у Facebook.

 

Організатори фестивалю, який ще навіть не розпочався, закликають усіх, хто має якусь інформацію щодо мальованки, яку поцупили, повідомити про це оргкомітету. Вони також закликають злодіїв повернути авторську роботу.

 

Всеукраїнський фестиваль писанок у Києві офіційно мають відкрити у понеділок. Адже відкриття у суботу перенесли через негоду, а вже у неділю одну з мальованок вкрали.

 

Зауважимо, що експозиція складалася з 585 писанок-мальованок (саме так називають свої авторські роботи художники зі спільноти «585 художників»). Але тепер на Софіївській і Михайлівській площах лишилося 584 мальованки.

 

Більшість із них розписані українськими художниками в авторському стилі, інші розмальовані дітьми або представляють традиційні розписи регіонів України.

 

Також на території великоднього містечка буде представлена ​​Всеукраїнська колекція великодніх писанок, яка налічує 25 тисяч експонатів.