Кличко хоче побачити дозвіл на забудову Сінного ринку

10:57, 08.04.2017

Проект ЖК "Ярославів град", який пропонує забудовник на місці Сінного ринку.

Забудовник пообіцяв столичній владі надати інформацію про наявну дозвільну документацію на проведення будівництва житлово-офісного комплексу на території колишнього Сінного ринку, що в районі Львівської площі у Києві наступного тижня.

 

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу "Київ" у п’ятницю ввечері.

 

"Історія із територією колишнього Сінного ринку тягнеться вже досить давно. І ми за ініціативою громадськості провели зустріч із представниками забудовника, які пообіцяли протягом тижня надати інформацію щодо наявних дозвільних документів на проведення будівництва", - наголосив Кличко.

 

Міський голова зазначив, що багато ситуацій із незаконними забудовами столична влада отримала у спадок: землі Києва розбазарювались депутатами минулих скликань та попередньою владою міста.

 

"У результаті багато будівництв отримали дозвіл, однак у громадськості є своє бачення доцільності забудови цих ділянок. І наше завдання – виробити таку систему, яка б не давала можливості вести незаконне будівництво. Ми вже зупинили багато схем, і поступово наводимо лад у цій сфері та продовжуємо очищати Київ від незаконного будівництва", - сказав Віталій Кличко.

 

Однак, на його думку, розв’язання цієї проблеми залежить також і від правоохоронців. 

 

Як повідомляла «УМ», днями громадські активісти оприлюднили макет проекту будівництва поблизу Львівської площі у центрі Києва, який дозволяє побачити результати будівництва 22-поверхового житлово-офісного комплексу «Ярославів град»: такий собі  "філіал Троєщини на Львівській площі".

 

Скандал із забудовою колишнього Сінного ринку спалахнув ще 2015 року, коли тут почали рити котлован і забивати палі. 

 

Міська влада і активісти були категорично проти багатоповерхової забудови, яка б псувала вигляд центру міста. Компанія, що виступає підрядником, запевняла, що роботи – підготовчі, а затвердженого проекту поки що немає.

 

У квітні 2016 року столичне управління Нацполіції відкрило кримінальне провадження з приводу відчуження земділянки (2004 року Київрадою було передано в оренду на 10 років) за статтею "Службова недбалість".

 

У вересні 2016 року Голосіївський райсуд наклав арешт із забороною відчуження на земельну ділянку колишнього ринку. 

 

Але вже у листопаді 2016 року на вулиці Бульварно-Кудрявській, 17, де був Сінний ринок, відновилося будівництво, а в мережі з'явився сайт з продажу квартир у майбутніх будинках.